Dernek Kurma Danışmanlığı

Hür Efe, 70 yıldan fazladır edindiği Dernek Danışmanlığı tecrübesini sizin için kullanıyor. Dernekler ile ilgili tüm merak edilen soruların cevaplarını aşağıda bulabilir, daha detaylı bilgi ve hızlı çözüm odaklı hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En az yedi gerçek ya da tüzel kişinin hedeflerini sürekli olarak gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelmesiyle oluşan sivil toplum kuruluşuna dernek (eski adıyla cemiyet) adı verilmektedir. Vakıfların aksine kişi topluluğunu ifade etmektedir.

Önceden izin almaksızın herkes dernek kurma hakkına sahiptir. Asker, polis gibi kamu kolluklarına ait memurlar için düzenlenen kanuni haklar saklıdır. Fiil ehliyetine sahip ve reşit olmak da gereklidir.

Tüm dünyada önemi gittikçe artan Sivil Toplum Kuruluşları, ülkemizde de çok etkili bir konumda bulunmaktadır.

Vakıf, Kulüp, Oda vs. ile kıyasladığımızda en etkili olan oluşumun dernekler olduğunu söyleyebiliriz.

Derneğin tüzel kişilik gücü ve aynı amaç ile hareket eden kişilerin bir araya gelmesinin verdiği güç ile güzel bir etki ortaya çıkarmaktadır.

• Dernek tüzüğünün her sayfası imzalanmalıdır.
  • Kuruluş bildirimi tum kurucular tarafından imzalanmalıdır.
  • Duruma göre muvafakatname, tapu, kira kontratı istenebilir.
  • Tüzük onaylandıktan sonra ihtiyacınız olacaklar;
    • Karar defteri,
    • Üye kayıt defteri,
    • Evrak kayıt defteri,
    • İşletme defteri,
    • Dernek kaşesi,
    • Dernek makbuzları,
    • Alındı belgesi,
    • Gider makbuzu,
    • Ayni bağış alındı belgesi,
    • Ayni yardim teslim belgesi,
    • Banka hesabı açılması için noterden imza sirküleri,
  • İhtiyacınız olacak tüm basılı evrakları matbaamızdan temin edebilirsiniz.
  • Mesleğinizi – sektörünüzü temsil eden; İhtisas Derneği,
  • Birikim ve araştırmalarınızı daha geniş kitlelere ulaştırma amaçlayan; Kültür-Sanat Derneği
  • Spor coşkunuzu temsil eden; Spor Kulübü Derneği
  • Hemşehri dayanışmasını ön plana çıkan; Hemşehri Yardımlaşma Derneği
  • Bunun dışında farklı amaçlara göre de dernek kurmak mümkündür.

Dernek Kurmak İstiyorsanız

Hemen Formu Doldurun

En kısa sürede size ulaşalım...